Hoeráááááá !

Onze koning wordt morgen 50 jaar ! Het moge wat. Natuurlijk is dat een felicitatie waard omdat jarig zijn eigenlijk best leuk is en het fijn is als je van alle kanten de felicitaties krijgt die je doen realiseren dat mensen met je zijn begaan en je de beste wensen wensen. Maar, vraag ik u af, in het geval van Wim Lex (wij mogen hem tutoyeren) moet je je ook realiseren dat de beste man al 50 jaar is opgesloten in een gouden kooi met camera’s all over the place. Eigenlijk leeft hij in een realitysoap van zichzelf. Een soort Truman Show waarin een man 24/7 wordt gefilmd in een gecreëerde en gecontroleerde omgeving. Een Wim Lex Show dus.

Immers, de brave borst kan geen stap zetten zonder dat de media bovenop hem springt en daar weelderig verslag van doet. Over weelderig gesproken, Maxima treft hetzelfde lot alleen heeft zij er zelf voor gekozen, dus moet ze niet zeuren.

Het lijkt mij toch een flinke aanslag op je leven als je constant moet oppassen wat je doet en zegt. Een soort Noord Korea in Wassenaar. Als je maar doet wat men van je verwacht, dan is het goed en anders gaat je koninklijke kop eraf en wordt er schande van je gesproken. De criticasters (lees: tokkies) zijn altijd verbazend snel met reageren en gal spuwen.

En wat wensen wij hem? Nog vele jaren in de Wim Lex Show en in goede gezondheid….je moet er niet aan denken.

“van de frisse!”